Är mamma bättre än pappa?

Hur kommer det sig att det är så många sjuka grejer som sker i världen? Jag tänker på allt jag har läst, både igår och  idag via texttv och NA. Igår kunde vi läsa om sms-lån, att antalet unga (18 – 25 år) som hamnar hos kronofogden ökar sjukt mycket. Örebro län hade näst flest antal unga vars liv är förstörda. Vad gör samhället för att sätta stopp för företagens sjuka sätt att rekrytera ungdomar i skuldfällan? SSU:s nyvalda ordförande Jytte har varit ute idag och krävt att man sätter stopp för dessa företag. Under hela våren var SSU:s förbundssekretare Mattias Vepsä ute och krävde stopp. Han varnade för att om inget görs kommer vi att se en markant ökning om företagen får fortsätta sin aggresiva marknadsföring. Han hade rätt! På SSUs hemsida kan man läsa mera om sms-lånen.

Noterade att migrationsverket återigen är ute och cyklar utan någon verklighetsförankring. Med motiveringen att mammor är viktigare än pappor har man valt att avvisa pappor med utländsk bakgrund från Sverige. Migrationsverket anser att papporna kan söka uppehållsstånd från deras hemländer än att söka härifrån, trots att de bor i Sverige och har sina familjer här. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Tydligen struntar migrationsverket och dess chef Dan Eliasson att man faktiskt går emot mot flera av konventioner som Sverige har skrivit under. Till exempel kan man läsa i FN:s allmänna förklaring i artikel 14
1. Var och en har rätt att i andra länder söka och åtnjuta asyl från förföljelse.

Hm, det betyder att det är inte okej att hej vilt skicka hem människor bara för att be de söka från ett annat land. Sen kanske migrationsverkets tjänstemän borde läsa barnkonventionen för att förstå att varje land har ett ansvar för att barn inte skiljs ifrån sina föräldrar om det inte är så att barnet far illa. I barnkonventionen artikel 9 kan man läsa mera om detta.

Men det jag mest stör mig på är att migrationsverket reproducerar  patriarkatet. Att hävda att barn behöver sina mammor mer än sina pappor är absurt. Vad gör en kvinna mera lämpad/behövd än man? Jag tror att bebisar behöver sina vårdnadshavare oavsett om det är två mammor, en mamma och en pappa, två pappor, eller någon annan konstellation.

Just går jag runt och stör mig som fan på debatten om Nerikes Allehanda och ”bilden” av profeten Mohammed. Tänker skriva om det imorgon.

Dagens Alaa ord: Sjukt 

Annonser

~ av Alaa Idris på 29 augusti 2007.

Ett svar to “Är mamma bättre än pappa?”

  1. Äntligen Alaa! Vad jag saknat dej i bloggvärlden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: