Tack Svea hovrätt!

Jag blev så glad när jag fick ett sms om att våldtäktsmännen (Stureplansprofilerna) hade dömts till 4 års fängelse vardera. Utifrån vad man har hört/läst i media men även handlingar från tingsrätten så kändes hovrättens dom så rätt. Våldtäktsmän ska inte gå fria! Sedan kan man ha en diskussion om hur media har valt att lyfta en del saker i det här fallet- exempel så skrivs det alltid att ”de tre har tidigare haft våldsamt sex”. SO, what? Som att det skulle rättfärdiga något? Märkligt!  

Kolla gärna SSU:s handlingsprogram under feminism, där finns det förslag som handlar bland annat om att införa en liknande lag som Norge. Eva-Lena Jansson har skrivit en motion till riksdagen om det och hon skriver på sin blogg  http://evalenajansson.blogspot.com/2007/10/hur-dmer-hovrtten.html

Sedan är det viktigt att komma ihåg att de flesta våldtäkterna sker i hemmen av någon som stod kvinna nära.

Den senaste tiden har jag har varit ute rest, det är kul att komma till samhällen som Trosa. Då inser man att de diskussioner som människor för skiljer sig inte så mycket från de som människor i tex Örebro för. Ikväll ska vara jag Nyköping och sedan åker till Uppsala för att jobba där i några dagar.

Annonser

~ av Alaa Idris på 17 oktober 2007.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: