Äntligen Helga

Igår packade jag mina grejer och åkte till Bommersvik för att hålla i Helgakursen tillsammans med Kristin Linderoth. Helganätverket är en tjejsatsning som SSU förbundet har stöttat. Tjejer från hela landet får under två helger mötas för att diskutera, träffa/lyssna på intressant föreläsare som tex Yvonne Hirdman, Gertrud Åström, Margerata Winberg, Karolina Ramqvist, Lacrimosa. 

Den här helgen är sista kursen för Helganätverket. Igår började vi lite lugnt med värderingsövningar och filmvisning. Idag började Petra Ulmanen, hon pratade under rubriken Hur högern stal feminismen, hon fokuserade på äldreomsorgen och förflyttning/återgång som har skett från att det offentliga ska ta hand om våra äldre till att döttrarna får ta ansvaret.  

Just nu pratar Lowisa Anderzon, ordf för Regionala Ungdomskommittéen i Sthlm om Facklig kamp ur ett feministiskt perspektiv.  Efter lunch ska Gertrud Åström kom och prata om Makt och identitet. 

Rapporterar mera senare idag om föreläsare och diskussioner.

Annonser

~ av Alaa Idris på 27 oktober 2007.

2 svar to “Äntligen Helga”

  1. Du är utmanad! http://goncharik.blogspot.com/2007/10/sju-sanningar-om-mig-sjlv.html

  2. Jag är så sjukt avundsjuk på att jag inte får hänga med er på Alva- och Helga-helgerna. Andrea kom hem och var eld och lågot, och programmet verkar ha varit helt outstanding.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: