Socialdemokratins skolpolitik

Befinner mig på partiets förtroenderåd där man bland annat diskuterar skolpolitik. Mona Sahlin inledde debatten och talade om vad hon ansåg vara skolans utmaningar. För ett tag sedan öppnade man debatten och just nu pratar Illmar Repualu från Skåne. 

Det kommer att vara heta diskussioner om idag. Det kommer att föras debatter om partiets förslag som är för ”Pro” friståendeskolor. Tredje kapitlet – En skola med valfrihet och mångfald gör mig så orolig, man banar vägen för att det inte ska råda jämlikhet i skolan. Friståendeskolor skolor kommer att få etablera sig så som de vill utan att det ställs samma krav på dem som de kommunala skolorna. 

Jag kommer att sitta och applådera alla som går upp och talar för att förbjuda friståendeskolor, särskilt de religiösa och dem  som drivs av företag. Jag tror på en sammanhållen skola, jag tror på den kommunala skolan där elever oavsett bakgrund ska mötas. Jag tror på en skola som sätter eleven och kunskapen i centrum därför säger jag nej till friståendeskolor. 

 Jag tror inte att elever behöver betyg när de är små för att de ska känna en lust för att lära. Nej till betyg i lägre åldrar.

Jag tycker att alla skolor ska vara bra och att alla elever ska nå kunskapsmålen. Därför säger jag nej till magnetskolor”. Det är inte några skolor som ska vara bättre än andra utan alla ska vara bra! 

Annonser

~ av Alaa Idris på 10 november 2007.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: