Äntligen!!!

Idag kommer riksdagen att fatta beslut om att utländska kvinnor ska ha rätt att få komma till Sverige för att göra abort (kvinnorna kommer att få betala för några tusen kr). Frågan har diskuterats länge och motståndarna har försökt med att både skrämma och hota regeringspartierna, särskilt kd, om de skulle lägga ett sådant förslag. Att det finns människor som vill förvägra kvinnor denna rätt är svårt att förstå. Det handlar om kvinnans rätt över sin kropp. Det är endast kvinnan och ingen annan som ska kontrollera och bestämma. Att det sedan finns människor (oftast män) som vill ta sig rätten är inget nytt men det innebär inte att de har rätt. Det är ett uttryck för patriarkatet som måste motverkas.

Det som gör mig mest förbannad i debatten är de som använder det rasistiska kortet, de som hävdar att kvinnor inte ska komma till Sverige och göra abort i säkra miljöer. De som tycker att kvinnorna får väl stanna i deras ländertrots att dem vet att länderna förbjuder abort. Trots att man vet att det kan leda till att kvinnor dör eftersom de måste hitta ”olagliga” klinker eller hitta ett annat sätt att få göra abort och de platserna är inte rena eller bra. Hur kan man vilja förneka utländska kvinnor den rätten när vi vet att svenska kvinnor brukade åka till bland annat Polen på den tiden när det var tillåtet att göra abort eftersom det var förbjudet i Sverige. Idag är det bland annat polska kvinnor som behöver vårt stöd eftersom det är förbjudet at göra abort i Polen.  

Läste någonstans att det var några riksdagsledamöter från Kristdemokraterna som skulle rösta emot. Jag skulle vilja veta vilka för jag tycker att det är fegt och osolidariskt att rösta emot kvinnors rätt till sin kropp.   

Dagens Alaa tacksamhet går till alla riksdagsledamöter som står upp för kvinnor och som står upp för solidaritet med vår omgivning.

Annonser

~ av Alaa Idris på 15 november 2007.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: