Någon som har hopp att dela med sig?

Idag har jag tillbringat dagen i Stockholm. På morgonen träffade jag och SSUs internationella ombudsman den libanesiska paraplyorganisationen YAP som är på besök hos LSU.  

Det var kul att få träffa bland annat Ali som jag träffade i Beirut feb 2006 när jag var där för LSU. Han hade inte ändrats ett dugg. Fortfarande pratglad och ivrig om att analysera världen. Han har varit aktiv i YAP i några år och sist jag såg honom hade han en framtidstro. Han tog mig och Sara och visade oss frihetstorget där massiva dygnetrunt manifestationer pågick mot Émile Lahoud och andra ”pro”syriska politiker. Majoriteten som vi såg var unga människor som hade fått nog. Han visade oss Rafiq Hariris grav o alla de som sörjde honom. Han kände att Libanon var på gång, en rörelse hade kommit igång som ville framåt.  Idag var Ali inte lik optimistisk, han var faktiskt ganska negativ till utvecklingen i landet. Han delade med sig och berättade vad som händer i politiken. Parlamentet skulle ha valt en ny president men kan inte riktigt enas om vem som ska ta över. Lahouds mandat går ut om någon vecka och ingen vet vad som kommer härnäst. Han var orolig för att ett inbördeskrig skulle blossa upp mellan olika grupperingar. Jag hoppas att han har fel men jag kände att han pessimism smittade av sig på mig.

Eftermiddagen ägnade jag åt att prata om och planera nästa års verksamhet för en av mina ansvarsområden, mellanösternpolitik, på förbundsexpen.

Jag har fortfarande inte haft kraft att skriva om klassfesten men jag har lovat mig själv att jag skriva ner det så att man inte glömmer känslorna. 

Veckans Alaa ser fram emot aktiviteter: 

  • SSU Stockholms läns mellanösternkonferens som äger rum under helgen. Det ska bli kul att få lyssna på intressanta personer som Viola från OPC, Mattias Gardell och många andra. Själv ska jag delta i ett seminarium om USA, Mellanöstern och oljan.
  • Socialistiskt forum äger också rum under helgen. Det finns hur många intressanta, lärorika seminarium som helst. Det är helt otroligt hur många seminarium som ska äga rum. Jag har ångest eftersom jag inte kan bestämma mig för vilka jag ska gå på. Det är jobbigt med valfrihet!

  

Annonser

~ av Alaa Idris på 19 november 2007.

2 svar to “Någon som har hopp att dela med sig?”

  1. Så vi ska båda gå… men chansen att vi väljer samma föreläsning är nog alltför liten. Eller så har jag fel, å då blir jag glad! 🙂

  2. Alaa! http://kennysvensson.wordpress.com/2007/11/19/sd-politik/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: