Motion om mötesplats för unga i Vivalla

 

Idag har jag och Emma Lidell lämnat en motion i kommunfullmäktige. Se nedan

 

 

 

Mötesplats för unga i Vivalla 

Örebro kommun har en lång tradition av att skapa mötesplatser för ungdomar genom att bland annat bedriva fritidsgårdsverksamhet i olika bostadsområden. Att människor möts gör att man kan utvecklas som medborgare och bra mötesplatser stärker individen för nuet och framtiden.  Ungdomar som är yngre än 18 år har färre ställen att mötas på än de som är över 18 år. Det finns ett särskilt behov av alkoholfria mötesplatser. Därför bör Örebro kommun sträva efter att bidra till att sådana platser skapas för unga på flera håll i Örebro kommun.   

Kulturhuset/ungdomens hus är ett exempel på en mötesplats för ungdomar som Örebro kommun har satsat på. Där blomstrar verksamheten och flera ungdomar är aktiva i huset vilket är bra. Men satsningar på unga måste utvecklas för att komma fler till del.  

I Vivalla bor idag mer än 2000 personer under 20 år. Det är många barn och unga! Fritidsgården i området vänder sig till de ungdomar som går i högstadiet, de som är 13-15 år. Vi tycker att det är en bra princip eftersom det är viktigt att de som befinner sig i den åldern har en egen mötesplats. Men för dem som är äldre innebär det att man är hänvisad till att ”hänga” i centrum om man inte är aktiv i någon förening.

Det finns många bra ungdomsföreningar i området som tillsammans med Örebro kommun skulle kunna skapa en fritidsgård i Vivalla för dem som går på gymnasiet, som är 16-19 år.

  

Vi föreslår därför fullmäktige besluta:

Att                 kultur- och medborgarförvaltningen tillsammans med föreningslivet i Vivalla öppnar en fritidsgård för ungdomar i gymnasieåldern. 

Att                 principen en mötesplats för unga och av de unga ska gälla.         

  

Emma Lidell (s)                                                               Alaa Idris (s) 

Annonser

~ av Alaa Idris på 28 november 2007.

Ett svar to “Motion om mötesplats för unga i Vivalla”

  1. Tack Alaa och Emma!
    Det var verkligen en mycket uppskattad och viktig motion. För att underhålla ungdomarna behöver vi en fritidsgård i Vivalla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: