Sho, vad händer?

Så fort jag lämnar landet händer det tusen grejer hemma. I tisdags lämnade jag och de andra SSUarna Sverige och reste över 16h för att till slut landa i Santo Domingo. Det var varmt och skönt, vi träffade kamrater på flygplatsen.  Jag och Jonas åkte med en av aktivisterna i vår systerorganisationen JRD – Juventud Revlucionaria Dominicana till Hotellet. Hans genomgång av läget i landet, presidentkampanjen och annat var oerhört givande. I maj går det dominikanska folket till val för att välja president. Socialdemokraterna är i opposition och ställer upp med en kandidat som vi ska få träffa ikväll. Det är vackert land som är beroende av turism och här klassklyftorna är stora och märks.

Dagarna har ägnats åt att samtala med kamrater från olika delar av världen och igår åkte vi (jag, Jonas, Jytte, Sukran, Shoresh) in till gamla stan. Det var med blandade känslor som gick runt och tittade på ”den första gatan” – som det inte hade existerat någon gata/väg att gå på innan Columbus härjade. Vi såg dockorna utan ansikte som symboliserar det dominikanska folkets historia – att det inte går att säga hur den typiska dominikanen ser ut.

Idag har dagen ägnats för att plöja genom alla mejl och svara på en del. Såg att Nuder inte är ekonomisk talespersonen längre enligt media. Stämmer det? Det händer alltid grejer som sagt när jag inte är hemma.

Såg också att ISM mfl ordnar manifestationer i Stockholm den här veckan. Ni stockholmare kan väl ansluta.

Jag är sugen på att få höra vad som händer i Örebro men får ingen grepp när jag läser NA. Kan någon berätta om det har hänt något?

Nu är vi på väg mot lunchen (klockan är 14.30).

Peace    

Annonser

~ av Alaa Idris på 24 januari 2008.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: