Uttalande antaget på SSU Örebro läns årskonferens

lägger upp uttalande om Gaza som togs igår.

Antaget på SSU Örebro läns 85:e årskonferens 

Uttalande om Israels bombning av Gaza 

Lördagen den 1 mars mördades minst 63 palestinier, varav 5 var barn, i Gaza efter bombräder från ockupationsmakten Israel. Det är den blodigaste dagen i Palestina sedan den andra intifadan bröt ut år 2000.

Israels angrepp mot Gazaremsan är inte något annat än statsterrorism och etnisk rensning. Uttalandet från Israels biträdande försvarsministern Matan Vilnai om att en ”förintelse” kommer att drabba Gaza visar hur ockupationsmakten resonerar.

SSU Örebro län tror på en tvåstatslösning utifrån 1967 års gränser, där Jerusalem delas mellan de två staterna. SSU Örebro län anser att Israel som den starkare parten har ett ansvar för den rådande situationen eftersom Israel bygger en olaglig mur, bosättningar på ockuperad mark och återkommande mördar palestinier. Israels agerande kommer aldrig att skapa förutsättningar för fred i regionen. Det verkar inte heller vara Israels vilja.

SSU Örebro län välkomnar Mona Sahlins uttalande om att Sverige ska ta initiativ för samtalen med Hamas. Att isolera Hamas som valdes demokratiskt av palestinierna och att bojkotta den palestinska myndigheten skapar flera problem än lösningar.

SSU Örebro län kräver att den svenska regeringen ska fördöma Israels attacker mot Gaza. Utrikesminister Carl Bildt måste markera att Israel ska upphöra med sitt agerande. EU måste omedelbart säga upp sina förmånliga handelsavtal med Israel.

SSU Örebro län vill visa vårt stöd för befolkningen i Gaza och för det palestinska folket i övrigt.

Annonser

~ av Alaa Idris på 03 mars 2008.

5 svar to “Uttalande antaget på SSU Örebro läns årskonferens”

 1. Jag tycker att det är ett bra uttalande och jag står bakom det, med ett undantag. Mona Sahlin var oerhört tydlig med att Hamas måste avväpnas. Genom att ge Hamas makten försatte sig det palestinska folket i en stor knipa som hade kunnat gått att undvika om Fatah behållit makten. Hamas är en terrostämplad organisation av EU, och det har sina skäl. Terrorattacker och självmordsbomber mot oskyldiga israeler (och andra palestinier) kan aldrig motiveras och accepteras. Hamas, och Palestina, är kraftigt medskyldiga till konflikten. Tyvärr finns inte det ack så viktiga tillägget med i SSU-distriktets, i övrigt korrekta, uttalande.

 2. Hur kan Hamas försatt palestinierna i den här situationen? Är det för att de ställde upp i valet eller på vilket sätt?

  Jag skulle vilja hävda att det är omvärlden som har satt palestinier i den här sitsen genom bojkotten samt att man inte säger ifrån när Israel bryter mot mänskliga rättigheter och andra FN konventioner.

  Såg en dokumentär igår eller i förrigår om Gaza. Se den!

  http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=81516&a=1070411&lid=puff_1071892&lpos=lasMer

 3. 1. Jag sa inte att Hamas (eller palestinierna för den delen) har försatt sig i denna situationen – felet för helgens attacker är helt och hållet Israels.

  2. Ja, omvärlden beter sig ensidigt korkat och stödet för Palestina är för litet i förhållande till de fel som båda parter gör.

  3. Det jag menar var att jag tycker att SSU Örebro län, Sverige, ja – hela världen, ska ta avstånd från att Hamas för en väpnad terrorkamp och deras förnekande av Israels existensrätt. Ett Palestina med Hamas i ledningen kan inte gå framåt, är jag rädd.

 4. Det är palestinas eget fel!

 5. Mona ska fira Israel! Israel ockuperar inte läs på lite fröken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: