Må Obama vinna

Jag vet att jag suger på att blogga. Jag har sagt det tusen gånger tidigare – jag vill skriva oftare men ibland gör livet det svårt att prioritera bloggandet. Men från och med imorgon planerar jag att blogga i i allafall en vecka. Jag ska nämligen till USA imorgon bitti. Tyck gärna synd om mig – jag ska ta tåget från Örebro kl 05.15. Jag åker till USA tillsammans med resten av SSUs förbundsstyrelse. Vi åker till Washington DC men kommer att tillbringa stora delar av veckan i NY. Vi åker dit av flera anledningar. Dels handlar det om att lära sig av de bra kampanjmetoder som används men också att vi hellre ser Obama som president än McCain.  

Visst, Obama hade inte varit min kandidat i ett val i Sverige. Men grundförutsättningarna skiljer sig mellan Sverige och USA. När den amerikanska presidenten har så jävla mycket makt över världen då är det viktigt att det inte blir den mest konservativa snubben. Valet står alltid mellan snubbar.

Jag vet bland annat att Obama inte kommer att begränsa kvinnors rätt till abort. Jag vet att Obama tror på en tvåstatslösning när det Palestina och Israel. Obama har många brister men McCains har många flera.

Så från och med imorgon bloggar jag lite kring mina intryck av USA.

Alaa önskar: att mina halsmandlar lugnar ner sig och slutar bråka med mig. Helst ska jag vara helt frisk om 5 h.

Annonser

~ av Alaa Idris på 31 oktober 2008.

Ett svar to “Må Obama vinna”

  1. […] – Dagen.se – USAval – AmerikaRepotage – En röd parentes i vardagen – Stefan Hagbergs Blogg – alaaidris – JuniorJack […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: