Ockupationen är ständigt närvarande

Igår natt var israeliska soldater med deras stridsvagnar inne i Ramallah. Den senaste veckan har soldaterna återkommit varje natt. Ingen vet vad de är ute efter. De åker runt, stannar, går runt med sina vapen och visar sin närvaro. Inte ens på natten får människorna vara fred. Ockupationsmakten påminner ständigt människorna om att de är ockuperade. Att Israel kan när som helst komma och göra vad den vill.

Grabbarna lagade palestinsk mat till mig igår i ett försök att få mig att bli glad igen. Tidigare på dagen hade jag nämligen besökt Palestine Post med syftet att posta lite grejer hem. På postkontoret förklarade de för mig att de kan ta 2-3 månader innan grejerna kan fram. Det är om dom ens kommer fram. Eftersom posten från Al-Bireh måste först till Jerusalem innan den kan skickas vidare till adressaten. Israel kan vänta flera veckor innan de låter posten från Al-Bireh passera vidare Jerusalem. Israel kan även bestämma för beslagta paket och brev villket leder till de aldrig kommer fram till rätt adress. Det fick mig att flippa eftersom det bara handlar om ren djävulskap från Israels sida. Att hålla kvar posten eller försena den. Och världen tittar på. Jag har svårt för att hantera att världens ledare tiger trots att man ser vad som sker. Men samtidigt blir jag mer och mer övertygad om att vi måste göra något. Att vi människor måste agera. Att jag måste jobba för ett fritt Palestina när jag kommer hem.

När världens ledare är för fega får vi visa mod. Jag är säker på att framtidens folk kommer att tacka oss för att vi valde att agera.

Ps Jag skriver sällan eftersom det  sällan finns tid för det. Det är så många intryck och berättelser som jag ser och hör. Det är svårt att veta var man ska börja och var man ska sluta. Så jag samlar på mig och jag lovar att dela mig när jag kommer tillbaka till Sverige.

Annonser

~ av Alaa Idris på 12 januari 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: